Dansschool Balanze

Docenten

 

Lieze Masy

Lieze Masy

Begon op 6 jarige leeftijd met dansen bij Shaida. In 2004 startte ze haar dansopleiding aan het Hedendaags Instituut voor Dans te Lier. In 2005 zette ze haar opleiding verder aan de Tilburgse Hogeschool voor kunsten richting Theaterdans Uitvoerend. Als stage danste ze bij het 'Holland Showballet' te Hilversum waar ze te zien was in de productie 'Novomundo'.

Lieze Masy was actief als freelance danser en choreografe. Zo was ze reeds te zien bij o.a. Annagrace en Natalia, deed opdrachten voor televisieproducties als 'Hartelijke groeten aan iedereen' en 'Provincieshow', trad op voor verschillende bedrijfsevenementen en danste voor diverse modeshows. In augustus 2010 werd ze Initiator Zumba. Lieze startte in 2007 Dansschool Balanze waarvan ze voorzitter is en samen met Gwen en Laure de artistieke leiding heeft. Ze geeft klassiek en modern/hedendaags aan verschillende groepen en is hoofdtrainer van de moderne wedstrijdteams. 

 

Gwen Symons

Gwen Symons zette haar eerste danspasjes in 1988 bij dansschool Bolero. Op 16 jarige leeftijd begon ze bij die dansschool zelf ook les te geven en startte ze de afdeling popdance op. Ook als danseres heeft Gwen niet stilgezeten, in 2005 deed ze auditie voor Het Swingpaleis en dat was de opstap naar vele tv optredens, evenementen en shows. Zo danste Gwen bv voor Vlaamse artiesten als Lasgo, Annagrace, Danzel, Wim Soutaer, Danny Fabry,… maar ook internationale sterren zoals Bob Sinclair en David Guetta. In 2008 richtte Gwen haar eigen zaak op 'BStyle'. BStyle verzorgt allerhande shows in de event- & showbizzwereld. Momenteel bestuurt Gwen samen met de andere bestuursleden dansschool Balanze. Ze geeft kleuterles, popdance, klassiek, modern en latin workout, ze is repetitor tijdens wedstrijdrepetities en is hoofdcoach van het showteam. 

 

 Image 36 kopie 2

Laure Verstreken

Laure begon op 13-jarige leeftijd te dansen bij dansschool Balanze. Op latere leeftijd volgde ze ook lessen bij dansstudio Arabesque, En Avant en Danceaction. Ze verdiepte zich in de stijlen klassiek en modern. Laure is lid van het bestuur van dansschool Balanze. Daarnaast geeft ze klassiek en modern/hedendaags aan dansers van verschillende leeftijden en traint ze de twee jongste moderne wedstrijdteams mee.
Ze behaalde in 2016 het bachelordiploma Kunst- en Cultuurbemiddeling en volgt nu de master Agogische wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Verder behaalde ze de attesten van animator, hoofdanimator en instructeur in het jeugdwerk, alsook dat van multimovebegeleider. In 2019 volgde ze de opleiding initiator recreatief dansen aan de Vlaamse Trainersschool en behaalde ook dit diploma. Laure danst bij onze moderne adultscompagnie. 

 

Matthias 

Matthias Verschueren

Matthias begon in 2000 te dansen bij Dance Studio te Keerbergen. Hier zetten hij zijn eerste danspassen in hip hop en breackdance. Na bijna 8 jaar ervaring in popdance, jazz, en modern, werd hij geselecteerd voor het Bstyle Showteam. Met deze groep trad hij op op verschillende voorstellingen en events. Matthias volgde verschillende bijscholingen. Momenteel geeft hij lessen popdance, streetdance, urban en hip hop. Hij traint samen met Gwen enkele van onze showteams en zit ook in het bestuur van dansschool Balanze.

 

Anke Van Hoof

Begon op 6-jarige leeftijd te dansen bij Shaida. Vanaf het 6de leerjaar ging ze naast Shaida ook dansen in het Stedelijk conservatorium te Mechelen, hier behaalde ze een diploma klassiek ballet en een diploma jazzdance. Het was altijd haar droom om met kinderen te werken daarom volgde ze een lerarenopleiding, lager onderwijs. Maar haar passie voor dansen gaf ze niet op. Enkele jaren geleden kreeg ze naast deze danskriebel ook een musicalkriebel te pakken. Ze volgde verschillende zang-, dans- en acteerlessen bij vlaamse en londense docenten. Anke geeft momenteel klassiek en modern en is onze drijvende kracht achter onze Zang en Dans lessen.

 

Karolien 2

Karolien Wauters

Vanaf haar 3 jaar danste ze kleuterdans en later clipdans bij de Aerofit. Ze kreeg de dansmicrobe pas echt te pakken op 11-jarige leeftijd tijdens een danskamp van dansschool Balanze. Sinds september 2011 volgt ze hier de lessen klassiek ballet, modern, jazz en popdance. In het conservatorium te Mechelen behaalde ze haar diploma klassiek ballet in juni 2016. Enkele jaren geleden heeft ze zich bij Squqdron vervoegd. Ondertussen heeft zij ook het diploma "initiator actuele dans" behaald bij Danssport Vlaanderen. Sinds augustus 2016 is ze gestart met de bachelor-opleiding theaterdans (uitvoerend danser) Contemporary Urban aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg waar ze in haar laatste jaar zit. Ze deed stage bij verschillende gezelschappen en mocht samen met enkele medestudenten een productie van Sidi Larbi dansen. Karolien was onze eerste trainer van onze Urban Teams. Om haar danscarriere alle kansen te geven, heeft ze deze taak even 'on hold' gezet. Momenteel geeft ze klassiek en modern/hedendaags in onze dansschool. 

 

Els Heylen

Ze zette haar eerste danspasjes bij Shaida toen ze 7 jaar oud was. Ze volgde in het verleden verschillende lessen zoals klassiek, modern, hiphop, hedendaags, jazz, popdance,... Ze werkt graag met kinderen en jongeren en dit heeft ze verder gezet in haar studies. Ze is in 2015 afgestudeerd als gespecialiseerd opvoeder begeleider en heeft ondertussen al met verschillende doelgroepen gewerkt. De passie voor dans is 17 jaar later nog steeds niet verdwenen en blijft zich verder zetten in het zelf dansen en het lesgeven. Els geeft op zaterdaga les aan onze kleutertjes.

 

2018 S D 25j getrouwd 341

Nathalie De Plecker

Begon op 6-jarige leeftijd te dansen. In 2009 maakte ze de overstap naar dansschool Balanze waar ze nieuwe uitdagingen vond. Doorheen de jaren volgde ze verschillende danslessen, zoals klassiek, jazz, clipdance en popdance. Ze deed de afgelopen jaren ervaring op in het lesgeven door het geven van danskampen en vervangen van docenten bij ziekte. In 2017 behaalde ze haar masterdiploma in de criminologische wetenschappen en momenteel is ze bezig aan een opleiding accountancy-fiscaliteit aan de Thomas More-hogeschool in Mechelen. Haar passie voor dansen blijft ze doorgeven aan onze jongste dansertjes. Elke zaterdag bezorgt ze onze peuters een leuk ouder-kind momentje. 

  

Dien

Dien Van den Eynde

Toen ze 5jaar was heeft ze een jaartje gedanst bij American Jazzdance maar had dan een pauze van 4jaar. Op 9 jarige leeftijd begon ze veel danskampen te volgen bij dansschool Balanze en had ze de danskriebels te pakken. Op 11 jarige leeftijd is ze begonnen met lessen te volgen zoals klassiek, modern, popdance, hiphop,... en is ze ingestapt bij de danscompagnie. Sinds september 2016 geeft Dien danskampen en bouwde ze ervaring op als lesgever modern en klassiek aan kindjes. Momenteel geeft ze popdance 3.

 

Melanie 2

Melanie Leclef

Op haar 3 jaar is Melanie begonnen met wedstrijd turnen. Op 10 jarige leeftijd kreeg ze de danskriebels te pakken op een turnfeest. Zo is we beginnen dansen bij Bolero waar ze jaren popdance, modern en klassiek volgde. Sinds haar 17 jaar is ze een vaste waarde als danseres bij BStyle. Bij dansschool Balanze geeft Melanie popdance 2 en total body workout.

 

kheara

Kheara Hendrickx

Vanaf haar 9 jaar heeft ze haar eerste danspasjes gezet bij Bolero. Pas 4 jaar later besloot ze haar danscapaciteiten in meerdere stijlen te verwerken. Hiphop, urban, modern, klassiek, jazz, latin en nog zoveel meer werden dansstijlen die Kheara snel onder de knie had. 5 jaar geleden begon ze bij Squadron en 4 jaar geleden bij Contempo. Verder geeft ze sinds haar 16e hip hop lessen. Sinds september 2017 is ze aan de bachelor opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen te Leuven begonnen. Kheara geeft hip hop 3 en is trainer van Urban Team.

 

 

Jana

Jana Van Oosterwyck

Jana begon te turnen toen ze 4 jaar oud was. Op haar 8 jaar werd ze geselecteerd voor het acroteam van TK Werchter waar ze jarenlang wedstrijden deed. Tot haar 18 jaar was TK Werchter haar tweede thuis. Dansen deed ze vooral thuis voor haar tv en in haar kamer. Pas na haar turncarrière heeft ze zich volledig gestort op het dansen. Zo begon ze met moderne dans bij Dance studio Keerbergen. Daar kwam dan streetdance bij en zo kwam ze terecht in het wedstrijdteam Squadron. Al gauw werd ze dansjuf streetdance bij Dance studio, volgde ze een opleiding initiator Urban dance en behaalde ze ook dit diploma. Naast Urban dance behaalde ze ook een initiator diploma van gymnastiek en is ze animator in het jeugdwerk. Overdag wanneer ze niet aan het dansen is, is ze leerkracht wiskunde en economie. Jana is lid van Squadron, geeft les aan hip hop 5 en is coach van Urban Gang.

 

floor

Floor Bosmans

Op haar 5 jaar zette Floor de eerste danspasjes in dansschool Bolero. Ze startte met de dansstijl popdance. Al snel kreeg ze ook interesse in meerdere dansstijlen en besloot ze klassieke en moderne lessen te volgen. Rond haar 12 jaar zerd Floor lid van Bstyle Showteam, waar ze in het wedstrijdteam hip hop kids zat. Met RU Famous trad ze verschillende keren op in de Lotto Arena en nam ze deel aan een internationale danswedstrijd in Barcelona. Terug van weggeweest vervoegde Floor zich na een jaar terug bij Bstyle Squadron en Bstyle Contempo. Momenteel studeert ze Handelsingenieur aan KU Leuven. Ze is lid van onze Adultscompagnie modern en coached onze Urban Crew samen met Britt.

 

laura 2

Laura Van Itterbeeck

Laura begon op 4-jarige leeftijd te dansen. In 2009 kwam ze terecht bij dansschool Balanze. Hier volgt ze tot op heden verschillende lessen zoals klassiek ballet, modern/hedendaags, popdance, hip hop,... Sinds 2010 is Laura lid van onze moderne compagnie. Op haar 20e heeft ze een jaar gedanst bij de hedendaagse danscompagnie CoCon te Leuven o.l.v. Jennifer Redigor. Laura zit in het bestuur van dansschool Balanze en geeft les als vervangend docent. 

Logo balanze        Lid van:
LOGO DSV CMYK
         bezoek ons op facebook